Nemecko Hlási Dramatický pokles Predaja Áut

Predaj nových automobilov v Nemecku zaznamenal v auguste výrazný pokles v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka. Tento trend je spôsobený najmä oslabeným dopytom po čisto elektrických vozidlách, informuje agentúra DPA na základe údajov Spolkového úradu pre automobilovú dopravu (KBA).

Podľa najnovších údajov KBA bolo v auguste tohto roka registrovaných približne o 69 % menej elektromobilov ako v auguste minulého roka. Tento dramatický pokles kontrastuje so situáciou u vozidiel s inými typmi pohonov. Napríklad registrácie áut s naftovým motorom klesli o 24,4 %, zatiaľ čo predaje benzínových áut zaznamenali pokles o 7,4 %. Celkový počet nových registrácií v Nemecku sa tak znížil o 27,8 %.

Významný pokles predaja elektrických vozidiel je čiastočne spôsobený jednorazovými vplyvmi z minulého roka. V auguste 2023 bol totiž zaznamenaný nezvyčajne vysoký počet registrácií elektromobilov, keďže zákazníci sa snažili využiť dotácie na ich kúpu pred tým, ako vláda ukončila tieto finančné stimuly k 1. septembru.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

error: Content is protected !!